Cutterzuiger

Wij werken het liefst met ons eigen materieel. Dat kennen we en daarmee kunnen we veilig en duurzaam werken. Daarom hebben we onder meer een eigen cutterzuiger, ook wel snijkopzuiger. Hiermee kunnen we de overlast voor omwonenden en betrokkenen beperken. Ook minimaliseren we zo de transportroutes. Onze professionals hebben veel ervaring met het gebruik van de cutterzuiger en weten altijd de juiste snijkop te vinden voor iedere klus.

Wat is een cutterzuiger?

Dit is een stationair of zelfvarend werktuig dat we in de baggerindustrie gebruiken om materiaal op de bodem los te maken. Dat doet de cutterzuiger met een roterende snijkop, vandaar de term snijden of cutting. De baggerspecie wordt opgezogen en op locatie overgeheveld en getransporteerd. Ook hier hebben we eigen materieel voor. Een cutterzuiger wordt meestal gebruikt voor de hardere materialen met we met een sleephopperzuiger niet kunnen losmaken en opzuigen.

Afmetingen

Lengte (inclusief ladder): 13,5 m
Ladderlengte: 6,5 m
Breedte: 2,4 m
Diepgang: 0,8 m
Maximale werkdiepte: 6,5 m

Specificaties

8”-zuigleiding en 6”-persleiding
3 verhaallieren
2 spudpalen voor en achter
Sleeppaal of looppaal
Eenvoudig afneembare cabine

Uitbreidingsopties

3D-gps
Diverse snijkoppen
Tussenstations
Ontwateringsunits
Gebruik van Geotubes

Waarom Baggerbedrijf Midden Nederland?

Of het nu voor de aanleg van havens is of het uitdiepen van vaargeulen, u kunt ons baggerbedrijf altijd inschakelen voor een klus met de cutterzuiger. Dat heeft bovendien meer voordelen:

  • We werken digitaal, dus u kunt altijd eenvoudig inzien waar er wanneer wat gebaggerd is. Op de cutterzuiger gebruiken we 3D-gps.
  • We zijn altijd snel op locatie en kunnen bij piekmomenten gemakkelijk opschalen.
  • Al het materieel is in eigen beheer, ook het transport. Daardoor kunnen we alles bij gebruik van de cutterzuiger goed op elkaar afstemmen.
  • Ons doel is de overlast voor betrokkenen waar mogelijk te beperken. Hier doen we (samen met onze opdrachtgever) echt alles aan.
  • Daarnaast hebben we aandacht voor ecologie en duurzaam ondernemen.

Wilt u meer weten?

Zoekt u een specialist in baggeren die ook nog eens een cutterzuiger heeft? Wilt u vrijblijvend informatie of persoonlijk advies voor een specifieke opdracht? We horen graag van u. Dit kan telefonisch via 06-57002334 (24/7 bereikbaar). U mag ook een e-mail sturen of het contactformulier invullen. Onze baggerspecialisten vertellen u graag meer over de mogelijkheden, ons bedrijf en de cutterzuiger.