Milieuvriendelijk bagger transporteren met nieuwe IVECO vrachtwagen

Baggeren doen we om de wereld mooier en beter te maken. BMN is zich ervan bewust dat terugdringen van energieverbruik en CO2-emissie van wezenlijk belang is voor het klimaat en ons milieu. Daarom introduceren we met gepaste trots onze nieuwste vrachtwagen, die beschikt over de schoonste verbrandingsmotor. Hierdoor wordt de uitstoot van CO₂ en fijnstof tijdens het transport tot een minimum beperkt.

De vrachtwagen met de schoonste verbrandingsmotor

Milieuvriendelijk bagger transporteren is één van de manieren waarop BMN duurzaam baggeren in de praktijk brengt. Met de uitstekende brandstofefficiëntie van onze nieuwe IVECO S-Way 6x2 vrachtwagen wordt de emissie tijdens het transporteren van slib aanzienlijk gereduceerd. Er is minder brandstof nodig, er wordt minder CO₂ en fijnstof uitgestoten en de lucht blijft schoner.

Bagger wordt altijd en overal veilig getransporteerd

Geen enkel project is hetzelfde. Om het transport van bagger altijd en overal veilig te laten verlopen is de vrachtwagen voorzien van een laag dak, hybride bumper (staal en kunststof), Full LED verlichting en een PTO voor de kiptrailer. Dankzij deze aanpassingen is de vrachtwagen geschikt voor diverse werkomstandigheden. Daarnaast is de levensduur van de vrachtwagen verlengd.

Optimale zichtbaarheid met extra verlichting op maat

Onze leverancier Kwakernaak Bedrijfswagens B.V. heeft de IVECO S-Way 6x2 met gestuurde en hefbare voorloopas voorzien van extra lichten, flitsers en zwaailampen die zorgen voor optimale zichtbaarheid. Hierdoor heeft onze bestuurder goed zicht op de werkomgeving en is de vrachtwagen altijd goed zichtbaar voor anderen. Dat betekent optimale veiligheid voor iedereen in de omgeving, zelfs als het bijvoorbeeld vroeg in de ochtend nog pikkedonker is.

Ons materieel is herkenbaar voor opdrachtgevers en omwonenden

Voor goede herkenbaarheid heeft DSW Reclame de oorspronkelijk witte vrachtwagen volledig voorzien van onze kenmerkende huisstijl. Hierdoor zijn wij voor opdrachtgevers en omwonenden uitstekend herkenbaar.

Wat kunnen we doen om transport van bagger verder te verduurzamen?

BMN vervoert per project een hoeveelheid bagger tussen 1.000 en 300.000 kuub. Er is bij elk project een voortdurende aanvoer van slib, die meestal op de meeste efficiënte wijze moet worden verplaatst naar een depot. Dan kan het zo zijn dat het de meest milieuvriendelijke manier is om in één keer zo veel mogelijk slib mee te nemen. De laadcapaciteit van de trailer is dan zelfs bepalend voor de mate van duurzaamheid.

Nieuwe trailer zorgt voor minder uitstoot van CO₂ en fijnstof

Met een hogere laadcapaciteit wordt het aantal verkeersbewegingen beperkt en belasten we het milieu zo min mogelijk. Daarom breiden we op dit moment onze laadcapaciteit verder uit door een lichtgewicht 2-assige trailer te laten bouwen bij metaalbewerkingsbedrijf GS Metaal. Met die trailer kunnen we straks 36 ton lading meenemen in plaats van 30 ton. Deze trailer vormt in combinatie met onze nieuwe IVECO S-Way 6x2 vrachtwagen een krachtige en milieubewuste combinatie.

Wilt u meer weten over duurzaam baggeren voor een project in uw omgeving?

Neem dan contact op voor informatie of advies!

Heeft u vragen?
Neem dan contact met ons op:

Ippel Dredging B.V.
Bovenburen 4, 8723 ED Koudum

info@ippeldredging.nl

06-48088813

Noord - Midden Nederland

Bovenburen 4

8723 ED Koudum

Midden - Zuid Nederland

Oude Singel 41

3421 ED Oudewater