Grasoogst

Ieder jaar komen deze periodes weer terug: de grasoogst en maïsoogst. In korte tijd moet veel werk verzet worden. Wanneer u daar hulp bij kunt gebruiken, komen wij van Loonbedrijf SWF graag bij u langs. Met ons materieel kunnen wij u met de complete grasoogst en/of maïsoogst helpen (of een deel daarvan). Onze agrarische loonwerkers zijn goed opgeleid, ervaren en beschikken over de juiste certificeringen.

Maaien

Dit doen we met behulp van een Krone triple maaier, die 9 m breed is. De kneuzers hebben V-vormige kneuzervingers, die garant staan voor een hoge kneusintensiteit zonder het gras te beschadigen. Verder zijn de maaiers voorzien van een brede spreid-inrichting. In combinatie met een zware trekker staat deze machine garant voor een hoge werksnelheid en dus veel hectares per uur.

Gebruik van green seekers

Het meten van de opbrengst doen we tijdens het maaien met green seekers. Met deze gegevens kunnen we taakkaarten maken om plaatsspecifiek te bemesten.

Harken

Hiervoor gebruiken we onze vier elements Kuhn hark. Deze heeft een variabele werkbreedte van 11 tot en met 15 meter. Voor kleinere percelen bij de gras-en maïsoogst kunnen we ook gebruikmaken van onze twee elements hark. We denken hiervoor graag met u mee.

Hakselen

Voor dit onderdeel van de grasoogst gebruiken we onze New-Holland hakselaar. Daarnaast beschikken we over grote silage-wagens en inrijd-apparatuur. Onze medewerkers weten precies hoe dit materieel werkt en geven u graag advies.

Persen en wikkelen

Met onze New-Holland vierkante balenpers staan wij voor een super snijd-kwaliteit en een hoge persdichtheid. Dit betekend voor u een goede ruwvoerkwaliteit en een scherpe prijs per geperste ton product. Om de goede kwaliteit van uw grasoogst te behouden, voorzien wij de balen van de gewenste hoeveelheid folie. Uiteraard is dit kwalitatief hoogstaande folie.

Ladewagens

Onze grote ladewagens van Schuitemaker zijn voorzien van de laatste technieken. Daarom garanderen we een optimale snijd-kwaliteit en capaciteit voor uw grasoogst.

Ons materieel voor de grasoogst

- Krone triple maaier met een werkbreedte van 9 m
- Kuilverdeler in combinatie met een zware kuilwals
- Schuitemaker ladewagens
- Hakselaar
- 2- of 4-elements hark
- Grootpakpers en wikkelaar (pakmaat 120x90 cm)
- Shovel
- Containerauto's en kraan voor overslag en transport

Vragen, meer informatie of een offerte?

Voor een grasoogst draaien wij onze hand niet meer om. Ook kunnen we bemesting of landverbetering realiseren. Wilt u hier mee over weten of heeft u nog vragen? Neemt u dan contact met ons op. Of vraag gelijk naar een offerte. Uiteraard kunt u ook om advies vragen. We denken graag met u mee over uw grasoogst of maïsoogst.