Bemesting

Kunt u wel wat hulp gebruiken bij de bemesting? Laat de ervaren professionals van Loonbedrijf SWF u dan helpen! Wij beschikken over materieel waarmee we zowel drijfmest als vloeibare kunstmest kunnen uitrijden. Tevens kunnen wij vaste mest of compost voor u strooien. Daarbij maken we waar mogelijk gebruik van 3D-gps, zodat we zo efficiënt mogelijk kunnen werken. Boer vooruit met Loonbedrijf SWF!

Bemesting met vloeibare kunstmest

Hiervoor zetten wij de spaakwiel bemester in, die 13,5 m breed is. Deze machine kan heel precies mesten dankzij de gps-satellietbesturing en doorstroomregeling. Daarnaast is de machine in vijf gedeelten afsluitbaar, zodat we overlap tot een minimum kunnen beperken. Dankzij de brede banden (één meter breed) en licht geconstrueerde tank weten we de bodemdruk tot een minimum te beperken. Op verzoek kunnen we ook spoorelementen zoals selenium toevoegen tijdens de bemesting.

Voordelen van onze spaakwiel bemester

1. Er vindt geen vervluchtiging of verdamping plaats.
2. De bemesting wordt op de juiste plaats toegediend, namelijk tussen de wortels.
3. De wortelgroei wordt daardoor versterkt|.
4. We kunnen zeer nauwkeurig doseren: 70 kilo N per hectare is ook echt 70 kilo N per hectare.
5. Er is nauwelijks sprake van natuurschade.

Bemesting met vaste mest

Wanneer u wilt dat wij uw land bemesten met vaste mest, dan bieden wij hiervoor onze breedstrooier aan. De strooier heeft dubbele strooischotels waardoor we een optimaal strooibeeld kunnen garanderen. Daarnaast is het een zeer nauwkeurige vorm van bemesting dankzij de gps-sattelietbesturing. De mest komt altijd op de juiste plaats terecht, In combinatie met laadmiddelen als een kraan of shovel kunnen we onder meer ook compost en kalk strooien.

Bemesting met drijfmest

Voor deze bemesting gebruiken we onze moderne Kaweco double-twin shift tank. Een lage bodemdruk en hoge capaciteit zorgen voor een efficiënte bemesting. De binnenste banden van de tank lopen tussen de achterbanden van de trekker, de buitenste twee banden lopen door middel van een schuifas naast de twee achterbanden van de trekker. We rijden dus nooit twee keer door hetzelfde spoor. 

Vredo bemester

Dankzij de 8,70 m brede Vredo bemester verkrijgen we een optimale bemesting. De dubbele schijven snijden de zoden scherp in en de mest wordt toegediend. Het resultaat? De wortels kunnen de voedingsstoffen perfect opnemen en de zode wordt weer netjes op de juiste plaats teruggelegd. Tot slot zorgen de gps-satellietbesturing en doorstroomregeling/eventueel taakkaarten ervoor dat we heel precies kunnen werken bij de bemesting.

Daarom Loonbedrijf SWF

- Variabele afgifte mest dankzij gps-taakkaarten
- Automatische afsluiting van secties
- Doorstroommetingen
- Ook voor oogsten en landverbetering
- Ervaren en gecertificeerde medewerkers